Meniu Închide

Atelierele bunătății

Cristina Andone nu a intrat ieri în Bibliotecă ținând foile unui discurs de lansare de carte. Nu! Avea în brațe un covor. Și un măr.

A așternut covorul în fața a peste o sută de perechi de ochi curioși de copil și, odată cu el, povestea. Povestea ei, povestea copiilor din Țîrdeni, Blăgești sau Vlădeni, povestea fiecăruia dintre noi. Pe urzeala covorului vechi de mai mult de un secol s-au țesut emoții, ritmuri bătute din palme sau din picioare, întrebări sincere și directe de copii, povești cu zmei, cu scriitori călători și cu feluri în care ne putem rosti numele. Toți, dar toți copiii au urcat, pe rând pe acel covor. Un copil a vrut să simtă covorul, s-a aplecat și l-a mângâiat. Am învățat că fiecare din noi are o poveste sacră, țesută precum un covor țărănesc. Simbolurile, personajele și misterele ni se dezvăluie numai dacă avem șansa de a ne întâlni direct cu Cristina. Cartea bunătății – Povești din Moldova, este o carte caldă, nu poți să o ai decât dacă te întâlnești mai întâi cu scriitoarea. Altfel nu i-ai înțelege mesajul!

Întrucât Aula Bibliotecii Județene are numai o suta douăzeci de locuri, Cristina Andone a susținut de trei ori atelierul, de fiecare dată plină de energie și de fiecare dată altfel.

Iar mărul? Mărul, singura gustare, a împărțit-o cu un copil în pauza dintre ateliere. Atelierele bunătății.

Acest atelier a fost realizat prin parteneriatul creat între Ameropa Grains, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța și Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian”.

Cadre didactice participante:

Prof. Moraru Constanda, director al Școlii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian”.

Prof. înv. primar Simion Cristina, coordonator proiect „Pe aripile imaginației”

Prof. limba germană Munteanu Mariejeanne

Prof. înv. primar Goie Mirela

Prof. înv. primar Socariciu Paula

Prof. înv. primar Filat Galina

Prof. înv. primar Gaman-Pavel Cristina

Prof. înv. primar Iliescu Simona

Prof. înv. primar Florina Zecheru

Prof. înv. primar Stroe Ortansa

Prof. înv. primar Gălușcă Lavinia

Prof. înv. primar Șuteu Laura

#CristinaAndone, #AmeropaGrains, #CarteaBunatatii, #PoveștidinMoldova

#MonicaDianca, #ZICI2024, #pearipileimaginației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *