11 aprilie a fost desemnata „Ziua educației financiare”. Cu această ocazie, în săptămâna 11-14 aprilie, au fost desfășurate activități la clasele: a V-a A, a VI-A, B și C, a VII-a A și B. Am înțeles ce sunt banii, ce este inflația, ce este un card și cum folosim cardurile. Profesor coordonator, Anca Preda!
Festivalul de Teatru pentru copii „Arlechino”
Fragment din monologul doamnei Abracabradanta
Piesa „Începem”, de Ion Luca Caragiale
Elevă: Sara Maria Bardu, clasa a III-a B
Profesor: Cristina Simion, Profesor de artă teatrală: Iuliana Melnic
Volunteering and Multiculturalism in Europe
Vineri, 25 martie 2022, școala noastră a desfășurat prima activitate din cadrul protocolului de colaborare semnat cu Asociația Team4Excellence. Într-o atmosferă relaxantă, elevii clasei a VI-a C, sub îndrumarea domnelor profesor Oana Dinică și Ioana Barbu, au participat alături de voluntari internaționali din cadrul organizației la activitatea în limba engleză “Volunteering and Multiculturalism in Europe”. Seria de activități pe care urmează să o desfășurăm la nivelul școlii are la bază teme sociale de actualitate, de un real inters pentru elevii de gimnaziu și sunt menite să le dezvolte atât abilitățile de comunicare în limba engleză cât și gândirea critică.
15 Februarie – Ziua Națională a Lecturii
„Cărțile sunt ziditoare de suflet si izvor nesecat al cunoșterii!”
Bucuria lecturii a fost împărtășită de elevii școlii noastre în cadrul primei ediții a programului „Ziua Națională a Lecturii”
***************************************************************************
La mulți ani, România! La mulți ani, români!
Cu emoție și bucurie, Ziua Națională a României a fost sărbătorită de elevii școlii noastre într-un cadru festiv, de sărbătoare. Cântecele, dansurile și costumele tradiționale purtate de elevi și dascăli ne-au reamintit motivele de recunoștință și mândrie că suntem români.
CARAVANA INTELECT PARC
Asociația „Împreună pentru viitor” a oferit elevilor noștri oportunitatea de a se implica activ în cadrul proiectului „CARAVANA INTELECT PARC”.
Săptămâna aceasta, 𝐂𝐀𝐑𝐀𝐕𝐀𝐍𝐀 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐋𝐄𝐂𝐓 𝐏𝐀𝐑𝐂 a ajuns la elevii școlii noastre. Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, program de finanțare ajuns la a II-a ediție, administrat de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la Constanța de Fundația Comunitară Galați.
Inimile noastre verzi – Proiect eTwinning
Proiectul abordează într-o manieră interdisciplinară problema incendiilor forestiere și a defrișărilor din zilele noastre. Activitățile proiectului se vor realiza în scopul conștientizării beneficiului oferit de copaci în viața noastră. Elevii din țările participante vor colabora și vor comunica online, fiecare copil va planta un copac.
Parteneri: Turcia, Macedonia, Portugalia
Clasele implicate: Clasa Pregătitoare D, Prof. Simona Petrencu; Clasa a III–a C, Prof. Liliana Mihai-Radu.
Seahe@rted Kids – Proiect eTwinning
Școala noastră participă în acest în școlar la activitățile Proiectului internațional eTwinning Seahe@rted Kids. Elevii și profesorii din cele 15 țări implicate în activitățile proiectului își propun să îi determine pe tineri să înțeleagă și să conștientizeze importanța mării și oceanului în viața oamenilor, impactul lor asupra formării comunităților umane și a comuniunii dintre omenire și mare de-a lungul timpului.
Oceanele sunt mai mult decât resurse umane fundamentale, ele unesc oameni din diferite zone geografice, promovează schimburile interculturale, generează inspirație și sunt definitorii în identitatea culturală a comunităților umane. A le apăra înseamnă a pune în valoare rădăcinile umanității și a promova un prezent și un viitor mai sustenabil și mai pașnic.
Elevii noștri s-au implicat în activități diverse: „Ice breakers”, „CodeWeek”, „Students’ Initial Survey”, „Logo Works”, „Collaborative work of international teams”, „Open window to the sea”, profesorii au participat la întâlniri online pentru a dezbate programul, modul de abordare și organizare a activităților.
Clase implicate: Clasa I B , Prof. Paula Socariciu, clasa a III-a B, Prof. Cristina Simion
https://padlet.com/cristinasimion/Bookmarks
Europe CodeWeek
Săptămâna UE a programării este o inițiativă de bază care își propune să aducă programarea și competențele digitale la îndemâna tuturor într-un mod distractiv și antrenant.
În perioada 9 -24 octombrie 2021 elevii și profesorii școlii noastre s-au implicat în activitatea de programare „Seahe@rted Kids”, în cadrul proiectului eTwinning „Seahe@rted Kids”.