Meniu Închide

Școală pilot SuperTeach


Revederea din luna aprilie 2023 ne motivează să facem echipă și să ne bucurăm împreună de învățare. Atelierele „MentalitateDeschisă” au reunit elevi, părinți, profesori, am rememorat împreună pașii parcurși până acum în cadrul proiectului pilot „Scoala SuperTeach” și ne-am planificat următorii pași.
Alături de noi, cofondatorii și Asociația SuperTeach – Cristina Gheorghe, Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, alături de facilitatorii SuperTeach – Raluca Ungureanu, Adrian Timofti, Florina Zecheru, Oana Manta, Claudia Codreanu ne susțin și ne ajută să aplicăm ceea ce am învățat alături de ei și de colegii noștri, pornind de la ideea că ,,Celălalt este la fel de important ca mine”.


Atelierele de ,,Outword mindset” desfășurate în cadrul proiectului pilot Școala SuperTeach ne-au adus împreună, părinți, elevi, profesori, facilitatori.
Mulțumim, SuperTeach! 🌟

KIT DE VACANȚĂ

RECOMANDĂRILE ELEVILOR

„Școala SuperTeach” este un proiect pilot al Asociației SuperTeach, ce va fi implementat în premieră națională la o școală de stat și va fi replicat în alte instituții de învățământ de stat din întreaga țară.

Programul Mentalitate Deschisă în Educație este susținut de Institutul Dezvoltării Personale (IDP) cu certificarea exclusivă Arbinger Institute US, de Grupul Educativa și de Romanian Business Leaders, în cadrul proiectului SuperTeach.

Programul MDE îi ajută pe participanți să facă diferența dintre comportament și mentalitate, oferindu-le în același timp tehnici și instrumente pentru ca aceștia să poată avea un impact pozitiv la nivelul comunității lor.

Superteach este singurul proiect calificat să pregătească profesorii în dezvoltarea și implementarea unei Mentalități Deschise în Educație.

SuperTeach își propune să transforme mentalitatea profesorilor pentru a inspira generațiile viitoare să își descopere pasiunea și sensul în viață, să își dezvolte competențele cheie pentru a reuși să-și atingă țelurile în contextul secolului XXI, să își maximizeze potențialul și să creeze o societate mai bună.

Prima instituție de învățământ de stat din România ce va intra într-un amplu proces de transformare a mentalității este Școala nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța. Proiectul „Școala SuperTeach” presupune că, pe o perioadă de doi ani, în instituția noastră de învățământ vor fi implementate instrumentele pentru schimbarea mentalității la toate nivelurile – vor fi realizate cursuri de mentalitate deschisă în educație cu conducerea școlii, cu profesorii, elevii, părinții și personalul non-didactic. Toate activitățile din acest proiect vor fi monitorizate și evaluate, măsurându-se impactul proiectului asupra elevilor și profesorilor. Proiectul ”Școala SuperTeach” va fi implementat și în alte școli din țară, cu susținerea mediului privat, companii care investesc în creșterea calității educației românești.
Proiectul de la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța este susținut de Dedeman și presupune implementarea instrumentelor de mentalitate deschisă pe o perioadă de doi ani.


Unul dintre obiectivele SuperTeach este crearea unor comunități școlare care să implementeze integral Programul MDE.

Școala pilot din acest program va deveni model de intervenție pentru transformarea mentalității, ce va fi apoi replicat la nivel național. În cadrul proiectului se vor realiza studii de caz/exemple de bună practică documentate în școală, exemple în cadrul cursului MDE. Se vor desfășura ateliere susținute de specialiști MDE, educație, business. Toate acestea vor avea ca impact creșterea eficienței procesului didactic, colaborarea îmbunătățită (profesori, elevi, părinți, membrii comunității) și dezvoltarea managerială și antreprenorială la standarde internaționale. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de doi ani, începând din acest an școlar, la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța.

Lansarea proiectului

Marți, 5 octombrie 2021, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Școala SuperTeach” din Constanța, școala noastră devenind prima școală de stat pilot cu mentalitate deschisă din România. Copii, profesori și părinți – pornim încrezători pe acest nou drum, dornici de colaborare și de transformare.

Dragoș Anastasiu, co-fondator SuperTeach: „Lansăm azi al patrulea pilon al Asociației, care înseamnă școlile SuperTeach. Sunt convins că succesul acestui proiect va însemna un viitor mai bun pentru România”

„Adaptarea la o școală de stat a instrumentelor de mentalitate deschisă în educație astfel încât după implementarea acestui model la Școala nr. 28 din Constanța și în alte câteva alte școli din țară să putem dezvolta un program național cu impact sistemic – iată obiectivul SuperTeach pentru următorii ani. Din punctul nostru de vedere, așa ar arăta succesul acestui proiect, ca în 5 ani să ajungem cu proiectul în minim o școală în fiecare județ al țării”, spune Felix Tătaru, președintele Asociației SuperTeach.

Felix Tătaru a punctat și un alt obiectiv al asociației, acela de a reda profesiei de dascăl statutul de cea mai respectată și importantă meserie din societate, prin conceptul Teachers First. „Noi, la SuperTeach, credem că cea mai importantă meserie din lume este cea a profesorilor. De aceea am lansat acest concept, care vorbește despre importanța dascălilor în societate. Voi, profesorii, sunteți la baza societății, iar sarcina voastră este cu atât mai importantă și mai provocatoare cu cât noi, în acest moment, nu cunoaștem 85% din meseriile viitorului”, le-a transmis Felix Tătaru profesorilor prezenți la lansarea proiectului „Școala SuperTeach”.

Ca urmare a implementării proiectului „Școala SuperTeach”, elevii Școlii Gimnaziale nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța își vor dezvolta abilități cu adevărat importante în procesul de învățare și în procesul de formarea pentru meseriile viitorului, necunoscute în acest moment în proporție de 85% . Astfel, copiii vor învăța să aibă mai multă încredere în ei înșiși, precum și în părinți și în profesori și vor începe să vadă mai mult lucrurile bune din preajma lor. De asemenea, „vor învăța să nu mai râdă unii de ceilalți când greșesc, să fie mai responsabili, mai creativi, să preia inițiativa, să ofere feedback concret și constructiv. Copiii vor fi mai empatici, nu le va mai fi teamă de școală și de profesori și vor fi mai implicați în soluționarea unor probleme din clasă, școală, comunitate”, spune Florina Zecheru, facilitator Mentalitate Deschisă în Educație și lider al proiectului „Școala SuperTeach” de la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța. „Vom vedea la copii bucuria de a veni la școală, de a clădi prietenii frumoase, curajul de a spune ceea ce gândesc, dar argumentat. Vom vedea o motivație crescută pentru învățare, curiozitate la ore și rezultate mai bune per total la învățătură”, adaugă Florina Zecheru.

Implementarea proiectului include o serie de activități care vor demara cu o cercetare în profunzime la nivelul școlii și o diagnoză. „Începând cu ianuarie 2022, vom avea intervenții cu Ateliere, Coaching și Proiecte bazate pe instrumentele și principiile Mentalității Deschise în Educație, cu cooptarea unor specaliști în educație, pe 5 niveluri: profesori, copii, părinți, leadership & educație și la nivelul procesului de predare & învățare”, explică Cristina Gheorghe, co-fondator SuperTeach și coordonator al proiectului. „Pe parcursul celor doi ani de proiect, vom măsura impactul pe toate aceste cinci niveluri, vom ajusta planul și vom lucra la îmbunătățirea culturii organizaționale din școală împreună cu întreaga comunitate”, adaugă Cristina Gheorghe.


„Îmi doresc să mă simt bine când vin la școală, să nu mai simt frica de a greși atunci când sunt ascultată, să am o relație mai deschisă cu profesorii și lecțiile să fie predate într-un fel în care să mă captiveze, să îmi stârnească interesul. Dar cel mai mult îmi doresc ca școala să fie spațiul unde îmi pot dezvolta propriile pasiuni, să pot să mă exprim liber și să aflu lucruri despre viața adevărată”, spune Iulia Niculae, elevă în cls. a VII-a la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța.

„Suntem încântați să fim partenerii acestui proiect, că putem astfel să contribuim la crearea unor oportunități reale pentru generațiile următoare. Cu toții ne dorim să construim o societate puternică și modernă, cu viziune, cu apetit pentru inovație, cooperare și diversitate. O schimbare în bine poate avea loc doar prin educație și este esențial ca aceasta să fie de calitate și cât mai adaptabilă, pentru ca tinerii să reușească într-o lume globalizată și în continuă schimbare. Școala SuperTeach este un pas important în această direcție.”, le-a transmis Dragoș Pavăl, președintele companiei Dedeman, profesorilor, copiilor și părinților Școlii nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța.

„Este o bucurie pentru mine că un proiect în premieră națională, cu impact în educație, va fi implementat la Constanța. Cred că schimbarea de mentalitate stă la baza transformării sistemului de educație românesc și felicit Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” pentru curaj și inițiativă. Știu că nu este simplu să implementezi un proiect ce își propune o transformare profundă a instituției. De aceea, îi asigur pe copiii și pe profesorii din această școală de sprijinul meu”, a fost mesajul transmis de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, la evenimentul de lansare a proiectului ”Școala SuperTeach”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *