Meniu Închide

Anul școlar 2023-2024

„Educație prin virtuți și povești”

„Educație prin virtuți și povești” este un proiect educativ pilot în care scopul principal îl reprezintă educarea caracterului prin virtuți. Am răspuns cu entuziasm acestui concept care pune accentul pe virtuțile fiecărui copil, cale spre împlinirea propriului potențial și ne-am însușit primele cuvinte dintr-un nou limbaj, cel al Virtuților. Ne-au ghidat în aceasta nouă călătorie Alec Blenche și Asociația Eduvit, cărora le suntem recunoscători. Am trecut împreună prin:

GRIJĂ – Grija față de alții și de familie

AJUTOR – Oamenii care ne ajută

COOPERARE – Soluționarea conflictelor

CURAJ – Să îi întâmpinăm pe oamenii noi

CURĂȚENIE – Igiena alimentară

RĂBDARE – Jocuri care încurajează răbdarea


Școala Ecoterrienilor

„Școala Ecoterrienilor” este o campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamentele electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), dedicată școlilor din România, care se desfășoară pe toată perioada anului școlar.

„Școala Ecoterrienilor” își propune să ducă în școli mesajul importanței protecției mediului înconjurator, prin participarea activă la colectarea deșeurilor de acest tip.

Campania „Școala Ecoterrienilor” are mai multe etape și mai multe tipuri de activități implicate:

Etapa de eco-informare și eco-educație – lecțiile făcute la clasă
Partea practică de activități
Partea de colectare propriu-zisă


Rețeaua prieteniei

„Rețeaua prieteniei”, ediția a IV-a, este un proiect educativ național bazat pe corespondența prin scrisori dintre elevii școlilor partenere.


Proiect Internațional CodeWeek – 7 – 22 octombrie 2023

Friendship – International Event

Expoziție digitală:

https://padlet.com/cristinasimion/Bookmarks

În perioada 7 – 22 octombrie 2023 s-a desfășurat Săptămâna UE a programării: #codeweek.

Activitatea înscrisă pentru acest an școlar în cadrul acestui eveniment este „Friendship – International Event” (activitate de programare necomputerizată, utilizând codul culorilor). Tematica aleasă înglobează limbajul virtuților, prietenia – relație bazată pe grijă, ajutor, cooperare. Activitatea a fost propusă și coordonată de prof. înv. primar Simion Cristina.

 Pe platforma EuropeCodeWeek activitatea are codul cw23-Wwdcg.

  • Elevii au colorat fișa folosind codul culorilor din legendă;
  • Profesorii au coordonat activitatea la nivelul claselor:
  • Fotografiile din timpul desfășurării activității se pot vizualiza pe padletul https://padlet.com/cristinasimion/codeweek-friendship-cod-cw23-wwdcg-w01l47qs07nywbx9 ;
  • La activitatea din acest an școlar au participat 5 școli, 22 profesori, 440 elevi: 18 clase învățământ primar și 4 clase învățământ gimnazial.

********************************************

Proiect Internațional World Space Week – Evenimentul Antreprenoriat în spațiu
Perioada de desfășurare: 4-10 octombrie 2023

ANTREPRENOR ÎN SPAȚIU a fost tema propusă anul acesta elevilor noștri, în cadrul activităților prilejuite de WORLD SPACE WEEK.

Alături de părinți și îndrumați de profesori, barbilienii ne oferă o perspectivă inedită și creativă  a descoperirii și utilizării spațiului din jurul nostru, chiar dacă sau mai ales atunci când ne propunem să ne desprindem de planul terestru. Valorificând și dezvoltând competențe vizate de toate ariile curriculare, Săptămâna spațiului stimulează și interesează participanții în a-și reconfigura preocupările academice.

Piticii de la clasele pregătitoare au realizat machete ale Sistemului solar, au colorat și modelat corpuri cerești. Inimoșii au prezentat idei de vacanțe spațiale sau cum descoperim universul alături de prieteni. Idei originale de antreprenoriat spațial au dus la proiectarea unor magazine pentru animale de companie în spațiu. Cei mai mari din echipa noastră, elevii claselor a VII-a și a VIII-a, au conturat viziunea lor despre tema propusă în texte inspirate și desene originale.

Felicităm toți participanții și vă încurajăm să visați pentru că

  „Trebuie să visezi înainte ca visele tale să devină realitate”! (A. P. J. Abdul Kalam)