Concurs Național ,,Mesajul meu antidrog”
Elevii școlii noastre au obținut rezultate deosebite în cadrul Concursului Național ,,Mesajul meu antidrog” – ediția a XVII-a, faza județeană. Lucrările care au câștigat Locul I la faza județeana pe secțiuni sunt:
Grafică ( gimnaziu) – Dicu Ana – Loredana,Școala Gimnazială Nr. 28 ,,Dan Barbilian” Constanța;
Free – Style ( gimnaziu) -Arnăutu Bianca, Școala Gimnazială Nr. 28 ,,Dan Barbilian” Constanța;
Proiectul s-a adresat elevilor din învațământul gimnazial și liceal și a avut ca obiectiv exprimarea opiniilor și atitudinilor in legătura cu consumul de droguri prin realizarea de lucrări la următoarele secțiuni: grafică, pictură, film de scurt metraj și free-style.
Lucrările câștigătoare au fost înaintate spre jurizare la faza națională.
Ziua Pi – Activitate educativă
Ziua pi este o celebrare anuală a constantei matematice π (pi). Ziua pi este serbată pe 14 martie (3/14 în formatul lună/zi) din moment ce 3, 1 și 4 sunt primele trei cifre importante ale lui π. În 2009 Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a susținut desemnarea unei „zile pi” și celebrarea ei în întreaga lume. Ziua numărului Pi, o constantă frecvent utilizată în formulele de calcul din matematică, fizică şi inginerie, este celebrată pe plan mondial de iubitorii acestor discipline. π (pi) = 3.14159265359…..
Ziua Mondiala a Cititului Împreună
Elevii clasei a lll-a A, coordonați de d-na profesor Moraru Constanda, au citit împreună la Biblioteca Județeană I. N. Roman, găzduiți cu căldură de către profesioniști, iubitori ai cărților!
Activitate metodică
„Experimentul, parte a demersului didactic în orele de științe”
Vineri, 31 ianuarie 2020, școala noastră a găzduit activitatea metodică a învățătorilor Cercului Pedagogic nr. 3: „Experimentul, parte a demersului didactic în orele de științe”. Prezentările materialelor au fost susținute de activitatea demonstrativă a invitatului special, care a oferit o nouă perspectivă de abordare a experimentului în orele de știință.
„Povestea banilor”
Poveștile ne plac la orice vârstă am fi! Cum fiecare om spune o poveste, și ,,banii” au povestea lor! Elevii claselor I A, a III a D, a VII a A și a VII B au fost invitați într-o ,,minunată călătorie în lumea banilor”, joi, 23 ianuarie 2020, alături de reprezentantii B N R.
Program educativ național „Școala siguranței Tedi”
Elevii claselor I A, I B, I C au participat în acest an școlar la „Școala siguranței Tedi”, un program educativ național care îi învață pe elevii de clasa I cum să fie în siguranță pe drum, acasă, la școală, online și în perioada vacanțelor.
Alături de un reprezentant al Poliției Române, copiii au învățat cum să prevină pericolele și să se descurce în situațiile dificile.
În urma evaluării activităților desfășurate în cadrul programului național ,,Tedi – Școala siguranței”, școală noastră s-a numărat printre câștigătorii lunii ianuarie!
24 ianuarie 1859: ,,Mica Unire”, primul pas spre România Mare!
Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza a fost sărbătorită de elevii școlii noastre prin activități ce dovedesc mândria de a fi român.
Ziua Culturii Naționale
Elevii școlii noastre au sărbătorit pe 15 ianuarie Ziua Culturii Naționale, desfășurând activități cultural-artistice ce marchează 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei noastre, Mihai Eminescu.
SERBARE DE CRĂCIUN „COLINDĂM, DOAMNE, COLIND!”
ACTIVITĂȚI EDUCATIVE DEDICATE ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI
Olimpiada Sportului Școlar
Echipa de fotbal a ciclului primar coordonată de prof. Șeitan Elena și prof. Constantin Valentin a trecut de faza grupelor calificându-se în faza optimilor Olimpiadei Sportului Școlar. Felicitări și succes mai departe!
„Dobrogea – Pământul românesc dintre Dunăre și mare”
Ziua Dobrogei sărbătorită de elevii ciclului primar
Campania „Toată școala citește”
Săptămâna internațională a spațiului
„Starea de bine a elevilor la școală cu emoții și muzică” – Atelier
Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, școala noastră a fost gazda atelierului ,,Starea de bine a elevilor la școală cu emoții și muzică”, atelier susținut de formator Anca Simion, cu sprijinul Asociației Educaționale A.S. din Cluj-Napoca în cadrul proiectului ,,Descoperă Educația”. Este prima întâlnire dintr-o serie de ateliere pe această temă. Suntem recunoscători pentru ceea ce învățăm și experimentam.
Schimbam mentalități, obtinem performanță! SuperTeach Brăila
Abordarea învățării cu o mentalitate deschisa – calea către sufletul copiilor si excelenta in educatie. Echipa 28, învățătorii și profesorii împreună!SuperTeach Brăila