Meniu Închide

Personajele coboară din cărți și prind viață pe scena Bibliotecii „Ioan N. Roman” Constanța

Astăzi am cunoscut-o pe Victoria Furcoiu – Bunica, autoare de cărți pentru copii, care ne-a făcut o minunată surpriză venind la întâlnirea cu elevii claselor pregătitoare și I din Școala Gimnazială nr. 28 ,,Dan Barbilian”. Copiilor li s-au citit fragmente din colecția „Scrieri pentru copii, de la bunica”, după care au pus întrebări, au răspuns la ghicitori, au primit premii surpriză din partea scriitoarei. 

Ascultând vocea caldă și blândă a „Bunicii”, micuții școlari au văzut cum povestea ,,Câinele mofturos”  devine aievea, începând să se deruleze pe scena Aulei Bibliotecii.  Sub bagheta doamnei profesor Mariana Milaș, coordonatoarea trupei de teatru „Joy”, copiii, spectatori sau actori, s-au transpus cu emoție în universul construit de scriitoare.

Când dependența de ecrane și analfabetismul funcțional ating niveluri îngrijorătoare în România, noi, prin ceea ce întreprindem, ne simțim în siguranță. Întâlnirea unui copil cu un scriitor în carne și oase, alături de personajele sale, este o ancora puternică pe drumul transformării cărții din slovă rece, în emoție pură și formatoare.

Activitatea este a treia din seria atelierelor pentru copii din cadrul Proiectului educativ ,,Pe aripile imaginației”, proiect derulat în parteneriat între Biblioteca Județeană ,,I. N. Roman” și Școala Gimnazială nr. 28 ,,Dan Barbilian” Constanța.

Coordonatori proiect:

Prof. înv. primar Simion Cristina 

Bibliotecar Grama-Gîrba Alina

Cadre didactice participante:

Prof. înv. primar David Doina

Prof. înv. primar Mihai-Radu Liliana

Prof. înv. primar Fătu Oana Magdalena

Prof. înv. primar Opincaru Silvia

Prof. înv. primar Chivulescu Cristina

Prof. înv. primar Burlacu Irina

Prof. înv. primar Ghencea Elena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *