Meniu Închide

Atelier de lectură

Astăzi, clasa I C, coordonată de Maria Amet, a avut-o invitată la ora de Comunicare și dezvoltare personală pe Georgiana Țăranu, cadru didactic al Facultăţii de Istorie și Știinţe Politice a Universităţii „Ovidius”, care a venit să susţină un atelier de lectură.
Împreună cu invitata noastră, copiii au citit cartea „Ceva ce nu s-a mai văzut” de Ashley Spires (Editura Arthur, 2017). Povestea urmăreşte cu umor încercările repetate ale unei fetiţe de a crea ceva nou, ceva nemaivăzut, dar ceva care să iasă exact aşa cum îşi dorea. Copiii au văzut, cu acest prilej, că a inventa ceva este greu: faci un plan, aduni materialele, meştereşti, potriveşti, lipeşti, greşeşti, ba chiar te mai şi loveşti. Şi renunţi. Şi apoi o iei de la capăt. Şi tot aşa, de câte ori este nevoie până îţi iese. Şi da, te mai şi înfurii pe parcurs. Dar faci o plimbare, mânânci ceva bun și parcă vezi altfel lucrurile. Vezi că toate încercările de până atunci nu au fost greșeli, ci paşi fără de care nu ajungeai la finalul dorit.
Copiii au fost încântaţi de poveste și s-au distrat pe marginea ilustraţiilor şi a întrebărilor jucăuşe cu care au fost ghidaţi pe parcurs. La final, mesajul cărţii a fost fixat şi cu o mică activitate creativă. Copiii au avut de propus schite pentru a inventa un lucru. Ceva nemaivăzut şi util lor sau celor dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *