În anul școlar 2024 – 2025, școala noastră participă în calitate de Co-fondator în cadrul proiectului internațional eTwinning CitiStream: Value Design Lab în colaborare cu parteneri din Turcia. La proiect participă elevii claselor I B și a II-a E, coordonați de prof. înv. primar Cristina Simion și prof. înv. primar Elena Ghencea.
Acest proiect își propune să ofere studenților conștientizarea cetățeniei și valorile de bază (dreptate, responsabilitate, empatie, toleranță etc.) prin îmbinarea acestora cu abordarea STREAM. Proiectul își propune să dezvolte abilitățile studenților de rezolvare a problemelor, colaborare, creativitate și gândire critică prin utilizarea naturii interdisciplinare a științei. Scopul final este de a crește gradul de conștientizare a participanților cu privire la cetățenie și valori, prin producerea unui produs concret.
Link ESEP: https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/citistreamvalue-design-lab
Activitățile lunii decembrie
- Activități introductive: prezentarea partenerilor, webinar, panouri de informare în școlile partenere, publicarea știrilor pe site-urile școlilor partenere, confecționarea siglei și a afișului

Activitățile lunii ianuarie
- Arborele Cetățeniei (Citizenship Tree); Elemente STREAM: Citire și Artă (Reading and Art)




Activitățile lunii februarie
- Mașina Democrației (Democracy Machine); Elemente STREAM utilizate: Matematică și Tehnologie
Etape: Elevii decid prin vot zilele în care se vor desfășura turneele de șah online pe chesskid.com. Pe tablă sunt scrise zilele săptămânii (luni, marți, miercuri, joi, vineri). Studenții primesc bilete și scriu 2 zile la alegere. Se numără voturile, iar luni și vineri sunt stabilite ca zile pentru turneele de șah la clasă.

- Simularea Empatiei și Comunicării (Empathy and Communication Simulation); Elemente STREAM utilizate: Artă și Lectură
Etape: Elevii sunt așezați în cerc. Citirea poveștii „Melodia lui Melis”, cu pauze pentru ca elevii să facă predicții despre poveste. Întrebări și discuții bazate pe poveste și personaj. Cercul de empatie: toată lumea vorbește pe rând și exersează ascultarea fără a-i întrerupe pe ceilalți. La ora de artă, elevii fac o păpușă folosind linguri de lemn. Jocuri de empatie în grupuri de elevi, fiecare grup joacă o scenă cu păpușile lor.

Activitățile lunii martie
- Proiectarea orașului meu; Elemente STREAM utilizate: Inginerie și Artă
- Balanța Justiției; Elemente STREAM utilizate: Știință și Matematică
